Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Människosyn


En man som kallas för Människosyn
har nyligen flyttat in till byn
han går runt och tittar på
vad folk har för människosyn
det sägs att han lever på bröd,
på vatten och havregryn

Den som ser ner på andra
kallar han för jävla svin
men det, det slutar han genast med
om "svinet" bjuder honom på vin

Den som ser upp till andra
kallar han för svag och vek
men det, det slutar han genast med
om "veklingen" bjuder på stek

Den som behandlar alla lika
kallar han för satans kommunist
men det, det slutar han genast med
när "kommunisten" tar fram en K-pist
då säger han lite tyst
du, du är visst en sann humanist?





Bunden vers (Rim) av Onomatoprofet VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-06-08 23:38



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Underbar vinkel på ämnet, bra skrivet!
2015-06-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar och tänkvärd ironi!
2015-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP