Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måste få rimma å va folkdräktsavundsam måste. vet att de är sååå dåligt av mig men måste få vill ha! bara denna gång aldrig mer ska jag rimma och driva med de Svenska traditionerna.


Nidpolskan går som en tjur över ängarna

Står å ser på när de svänger sig i varianter
pöjker å flecker å glaa gubber å tanter
för nu är e de stämma för hela slanten.
I värmland så roligt en kan ha de när höppa en kan
så länge en höppar rätt så blir det glaa miner minsann.

men

Höpper du könstigt då glor Jössehäringarna som lopper
de undrer va de är för en tokig som hittar på egna sopper.
Traditionerna står som spön på logen i backer
fint värre med putsade mässingsknapper.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-07 17:32



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Roligt med dialekter ibland.
2015-06-09

    Lena Söderkvist VIP
Helt underbart!
2015-06-08

    ej medlem längre
Roligt diktat!
Hos jössehäringera är det jämt glae miner...
2015-06-08

  Lars Hedlin
Gillar
2015-06-08

  i af apa
som en
Frödings kaka
god att lyssna till...!

i min ost
bor en prost...
så hej så det så...!
2015-06-07

  Marja-Liisa Koski VIP
Roligt!
ML
2015-06-07

  Måna N. Berger
En får si öpp så en inte höpper könstit i galöppen! För då glor di...
2015-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP