Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Seglet

Jag har hört

att du är en stor man


Nej

jag är bara ett trasigt segel

där Gud skrivit mitt öde


och det är maktlösheten

som fyller det med vind


Ser du att min död

är skriven på det


Nej


inte jag heller


men det är till den platsen

jag är på väg


Hela havet

är ju fyllt av båtar

och skepp


Alla är vi på väg

mot samma mål


ser du skeppet där borta

det styrs av en Kung

och har ett stort följe


han tror att det är han

som står vid rodret


och ännu har han inte insett

sitt misstag


Kanske

blir det hans Högmod


eller vågorna

från en stor storm

som slår sönder allt

han byggt upp


Och dagen efter

ligger havet spegelblankt

som om ingenting hänt


Både Gud

och jag har sett det förut


Hela havets botten

är fylld av sjunkna skepp

och alla

begick de samma misstag







Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-08 14:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP