Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindsröjning

 När hjärnan säger stopp
så behöver man sitta ner en stund

En sten i skogen är bra då
att sitta på

Titta runt och inte se någonting alls
än bara träd
och gräs
och stenar
fåglar som kvittrar

En strand går också bra
sitta på stranden och bara titta
på havet

Vågor som skummar
himlens reflektion i vattnet
måsar som skränar

Tömma ut allt som skräpar
i huvudet

En storstädning av hjärnans vindsvåning
sopa rent av allt hjärngods

Överblivna affekter
bortglömda lådor
Mögliga foton
suddiga anteckningar

Packa inte upp något från stängda lådor!
Har du klarat dig utan
så länge så ..

Väskor väger
du måste resa lätt

En ryggsäck är allt
60-liter ungefär

Mer får du slänga bort
källsorterat

När du reser dig
gå med raska steg
med det lilla du behöver
se dig inte om

Samla på det lätta bagaget endast
det som väger lätt

leenden
ögon som glimmar skälmskt
barns skratt
varma kramar och närhet




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-09 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP