Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Chefen

 När du kom till mig var jag hoppfull
du var ett löfte om bättre tider
Du röjde runt och skapade ordning
trodde jag

Gjorde streck på streck i dataprogram
visade bilder, cirklar och linjer
som gick ihop med strålande logik

Du stod där med din svarta kavaj
din käcka dialekt med underfundig humor
och föreläste om den strålande framtid
som var vår

Månader blev till år och alltmera fina ord
skrevs på vita papper med enkel logotyp
Det var lätt att förstå
till en början

Med tiden blev planerna och figurerna till egna liv
de skulle bevisas sin existens till varje pris
Omständigheter och otur blev omöjliga hänvisningar
för den STORE GUDEN var svår att blidka

Bevisa ditt värde var viktigare än något för dig
ty makten och härligheten var inte längre så gnistrande
Något började krackelera och det ruttna innanmätet kunde anas

Jag jagade på ditt kommando vinning och profit
med människors och min egen själ som osäker pant
Tvivel började gro i mitt sinne som oönskat ogräs
och jag rensade och rensade för jag ville inte tro

Det allsmäktiga ordet skrivit i sten förvandlades till stoft
vid minsta rörelse virvlade det bort
Försvann i hörnen i det ostädade slottet
och i skuggorna väntade vargarna på mig

Jag väntar nu på min dom om del i skulden
där du ivrigt vill minska din börda
Jag som var din ivriga anhängare och discipel
och slukat varje ord som GUDS eget

Nu har din svaghet blivit uppenbar
och du letar efter din egen nödutgång
Medan du kastar åt den rasande GUDEN
varje köttben du förmår inklusive mig




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 112 gånger
Publicerad 2015-06-09 20:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP