Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När sorgen tillslut befriar mig

Sorgen lägger sig äntligen,
som en lättnad över bröstet
som en tomhet i hjärtat

där dunkar ett tröttsamt eko
det är över, det är över, det är över.

Och med tårarna som sakta letar sig ut från smärtans mittpunkt
följer månader av instängd ångest, lämnar svarta spår under huden

saknaden blir en nattsvart filt runt allt som så länge kämpat
och när det släpper spricker jag i tusen bultande bitar
allt det som var vi är äntligen över

Sorgen lägger sig äntligen,
ångesten ger vika när murarna faller
tårarna lämnar en utmattad lättnad
som feber när sjukdom lämnar kroppen

kvar blir bara jag
och sorgen som sakta
viskar om läkning och frid

Du är på väg ut ur mitt nervsystem
en taggtråd som sakta slits ur huden,
jag saknar dig redan med allt jag är

det är så skönt att det äntligen är över
















.




Fri vers av huldamatilda
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-06-09 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

huldamatilda