Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stunder av lycka

Vi vandrar runt i våra egna ödsliga landskap
och letar efter det eviga Shangri-La
En plats där vi tror oss finna lycka
och harmoni till våra trasiga tankar

Med oss på vägen drar vi en vagn
full av onödiga prylar och substitut
Sådant vi tror fyller vårt ekande tomrum
i hjärtat med mening och innehåll

Men vi har aldrig fattat eller förstått
hur det ligger till med verkligheten
I samma stund som vi tar ett steg till
har vi förlorat ytterligare tid för lycka

För lycka är inte bördan vi släpar på
genom vårt ödsliga vildmark fylld med tomhet
Lycka är de korta stunder då vi får kontakt
med varandras ödsliga landskap

När jag kan hjälpa dig bli av med din börda
och du kan hjälpa mig bli av med min
Det är stunder då vi kan tanka lyckopiller
de små piller vi kan knapra på i ensamhet

Ta vara på de stunder av lycka som kommer
för de är inte många eller långa i vandringen
Men de är din vandrings bränsle för färden
till nästa plats med en lyckooas




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-10 20:32



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Läser, tänker och känner!
Bra
2015-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP