Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt namn är Tid

Jag kultiverar
och odlar
och tar omhand
från spädbarns rodnad
till ålderns rand.

Jag gynnar än det kulörta
och än det grå
mitt tycke och min smak
är nyckfulla som slutets
skiftande orsak

Jag plöjer min åker
den mister sin glans
oundkomlig deformation
likt floden som fram för mig
dödens attraktion




Fri vers av Verner Ask
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-06-17 17:05



Bookmark and Share


  Emma Broberg
Tänkvärt!
2015-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Verner Ask
Verner Ask