Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknaden

Tvingar mig till
att gång på gång
hålla kvar tankarna
på instruktionsboken
över den nya vardagen
medan ögonen spejar
bakom dörren eller uppför trappan
handen smeker i luften
och öronen lystrar efter de kända stegen

Den här lägenheten
är så sprängfylld
av din akuta frånvaro
att det inte får plats mer förnuft
och lagom svala tankar

Ge mig ett bergochdalbaneskrik
som river ned dessa stängda väggar

Ge mig en tryckluftsborr
som forcerar denna kompakta tystnad

Ge mig ett brusande livselexir
som berusar min torra tunga
skakar mina stela armar
och dansar med min svaga själ




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-06-17 22:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Stark, vemodig text om ensamhet!
2015-06-23

  Anya VIP
Den nya vardagen gör ont...och önskningarna om hjälpmedel är många och känns igen. Hoppas ensamheten slutar vara så tyst.
2015-06-18

  Mats Edin VIP
Gillar mest, av mycket, instruktionsboken över den nya vardagen
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP