Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Genom mörkret

Men hur hittar ni

genom detta mörker


vi bär på en blå lykta

sedan tusentals år


Den brinner i våra hjärtan

och går inte att släcka


Ser du sorgen

de lägger vid sina gravar


den tar vid med oss

och bär hela vägen

hem till Gud


det finns inget

som är outhärdligt


och smärtan har ett slut


Det är inte döden

som gör ont

utan livet


men det finns människor

vars hjärtan

är som sten


det är de

som inte berörs

av att se ett hungrigt barn


de är förlorarna

och för dem finns inget ljus


för alla oss andra

finns det alltid hopp


Mamma mamma

hur länge ska du ligga kvar

i sängen

men han får inget svar


sedan dess

har han levt vind för våg


och man hittar alltid

ett sätt

att överleva på


Ser du mina nya skor

de fick jag av en vän


och imorgon får jag besök

av min bror


är det du eller jag

som sitter där i trasiga kläder

och har förlorat allt


du får ursäkta

men mitt minne är svagt


är du också här

säger han och skiner som en sol


det var inte igår


en del har ansikten utan namn

andra har ett namn

men inget ansikte


inte många av oss

är kvar i detta livet


och om nästa

vet vi ingenting




















Övriga genrer av Ali D VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-06-18 17:18



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Mycket omtänksam text, jag tänker på Gåtan: Vad kan bita sig fast utan tänder?
Svar: Kylan.
https://riddlequiz.wordpress.com/page/49/

2015-06-18

  Marita Ohlquist VIP
O, så bra skrivet!
Läser, tänker och känner.
2015-06-18

  Aisha VIP
tycker om.
så klar och rak osentimental men med en känsla som går rakt in...
"det är inte döden som gör ont utan livet"
fint skrivet!
A.
2015-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Ali D
Ali D VIP