Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ro att ha en tro?

 

Önskar mig ro
att ha en bättre tro

Tvivel som såtts är ett helvete
ångest som stirrar i mitt anlete

Viljan att bara lita på andra
att inte behöva börja klandra

Det är det jag längtar till
inte behöva avtalets påskrivna sigill

Men de prov som beståtts mig i livet
är att inte  lita på något som inte är skrivet

Trist är den lärdom som brustna löften gett
och mitt förtroende hånat och mig förlett

Nu min kära son och dotter är detta min plikt
lära er att aldrig på någon lita utan fri sikt

För i livet är det naturens hårda lag som gäller
det är den starkes rätt som till slut vinner i dueller

Rätt och orätt är av ingen betydelse för utfallet
av vare sig det direkta eller smygande förfallet

Men göm i hjärtat en förhoppning på genernas utveckling
att förtroende och tillit ges tillfälle till själens erövring




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-06-20 21:27



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Det går en bro från tro till ro."
2015-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP