Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: "Vägen" Digital art, Sunlight. Musik: "Gammal fäbodpsalm" Hans Fagius, orgel. >>


gammal fäbodpsalm

 

 

 

 

 

tonerna sig slingrar

liksom jag

 

vill ej att de mig nå

där i djupet av mitt hjärta

 

så ont...

men kan ej dem hindra

 

som vågor

sköljer över

 

känslans svall

överallt

 

 

minns...

 

kan ej undkomma

och vill ej så

nu

 

 

Minnet...

 

 

rötter

i mörka myllan

så länge sedan

 

 

Vinden...

 

 

förfäders viskningar

når min kind

 

 

framtiden bygges nu

den som ska göra det är

du

  

låt dig inte förskräckas

låt forna sorger i sinnet

i stället vara  en nyckel

som öppnar för den väg

vilken dig väntar

  

 

var inte rädd

 

 

Det är kärleken

som visar vägen

 

 

*

 

 

 

går försiktigt framåt

med vinden i ryggen

 

 

Minns....

ska alltid minnas...

 

 

 

Var inte rädd... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Sunlight
Läst 592 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-22 23:32



Bookmark and Share


  aol
Ljuvligt vackert berörande skaldat till suggestiv härligt berörande toner,
2015-06-24

    ej medlem längre
Det var en dikt skriven som en poetisk form av jaganalys. Så skriv som du vet att en sång skall vara. Vacker och stillsam med en betoning på mitt minne som är en ren plats att vara på
2015-06-24

  Bo Himmelsbåge
Varmt GRATTIS, vännen,
till välförtjänt uppmärksamhet!
2015-06-24

  Lars Hedlin
Så härligt framfört! :) Gillar det! :)
2015-06-24

  Bo Himmelsbåge
Jag bara Älskar denna orgelmusik!

Dikten; som berör mig mycket, är som en psalm, som mycket väl, rytmiskt o känslomässigt, böljar,
smeker o dansar, efter orgelns suggestiva toner av kraft o rymd!

Innehåller stämmer helt överrens med min livsåskådning: att den enda sanningen är Kärleken o för att nå den gäller det att släppa sin rädsla!

Särskilt greps jag av:

"...framtiden bygges nu

den som ska göra det är

du



låt dig inte förskräckas

låt forna sorger i sinnet

i stället vara en nyckel

som öppnar för den väg

vilken dig väntar





var inte rädd





Det är kärleken

som visar vägen..."


2015-06-24

  Chawa VIP
Åh så ljuvligt!! Känner hur motståndet sviktar stycke för stycke och när insikten slutligen når innersta hjärterummet släpper all rädsla. Det förgångna viskar hopp... Texten tillsammans med musiken slår an en ton i mig - berör mig djupt... och jag är inte rädd..

"låt dig inte förskräckas

låt forna sorger i sinnet

i stället vara en nyckel

som öppnar för den väg

vilken dig väntar

var inte rädd"


Detta behöver jag läsa om och om igen - sparas!

2015-06-24

    ej medlem längre
Förfäders viskningar... Mycket fin dikt!
2015-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Sunlight
Sunlight