Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poem om den historiska situationen

När vi litar mer på tekniska system än på varandra

är kriget bara en knapptryckning bort

Har problem med mansrollen kostymen

och kistlocket skaveroch kvinnorollen med

och medelklassig pekå TeVe och

den nästan subliminala koloniala dominansen

När tveksamheten släpptes in i tanketemplen

blev människoögat alltings mått

säden stod manshög och där den slutade började naturen

dialoger blev system som blev maskiner

Berusade av framgång blir vi kanske alltför nuftiga

sorterar samlar löskefolk och vansinniga

i mörka hus och läger för att hålla rasen ren

gör oss alla illa för vårt eget bästa

En flaxande självkänsla lyfter ibland

eller landar i flytande bipolära identiteter

uppfyller en del kriterier i diverse

socialpsykiatriska beteende spektrum ADHD, ADD, Asperger

och den där bokstaven när en inte kan låta bli att säga emot

Extremt omoget säger dom vuxna

jag öppnar sagogarderoben

kommer ut som poesi

Luften får mig att darra

Hörseltrummans finstämda sång

Hare Hare hyomandibulare

I det vakna djupet pulserar tidomloppet

kroppen översätter träden

yrseln är min herde

kaosfrukter spricker ofattbart leende

stenarnas talmud doft av gammal plats

små små spår i gruset under världshimlens öga

livet tillsvidare ett hjärta för alla cirkulär hierarki

flämtande ekosystem pulserande slemhinnor

åh här är guds mage     små klockor i skogen




Fri vers (Spoken word/Slam) av svernbygrabben
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-06-25 10:41



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tror vi närmar oss knapptryckningen.Mycket bra skrivet det här tycker jag ,som även har add plus flera andra ångestsjukdomar.
2015-06-25
  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben