Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lars Stefan Danielsson

Varför flyttade du in i vår lägenhet
Varför gömmer du dig på toaletten
Varför gör du min pappa så konstig och arg
Varför gör du min mamma så ledsen och orolig

Du har vuxit och blivit så stor
Det finns ingen plats i sängen för oss andra
Du har satt dig på alla stolarna,
i alla fåtöljerna och i soffan

Du tar all luften
så att det blir svårt att andas
trots att alla fönstren står på glänt

Du finns där dygnet runt
och jagar mamma och pappa
så att de skriker och gråter
och glömmer mig

Jag vill att du ska flyttar ut
Jag vill att mamma och pappa
packar alla dina grejer
och ser till att du går härifrån
Jag vill att de slänger ut dig genom fönstret

Jag vill ha dem tillbaka
Jag vill att vi skall göra något roligt tillsammans
Utan dig





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-06-26 09:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här får du läsaren att fundera över det gåtfulla som stör tillvaron så påtagligt. Detta som har bokstäverna LSD i rubriken. Något som förvränger verkligheten... tar plats och förstör. Vem eller vad??
2015-06-29

    ej medlem längre
Eller är det alkohol/ droger?
2015-06-26

    ej medlem längre
Stark och svår upplevelse. Vem är så dominante personen som intar hemmet!
2015-06-26

  Kjell Åhsberg
Det är inte roligt när något kommer emellan ett barn och föräldrarna. Vem är LSD? Kan tolkas på flera olika sätt
2015-06-26

  Blomma-Stjärna VIP
med barnsblick diktat och det känns! - mannen här måste ge plats åt de andra eller visas ut ur huset (för jag tror diktjaget har rätt och "jags" längtan efter mammas och pappas närvaro är helt legitim!)
appåder + bokmärkning!
2015-06-26

  Marita Ohlquist VIP
Sätter fart på tankarna!
En vuxen "inkräktare" eller ett nytt syskon?
Bra förmedlad text ur ett barns synvinkel.
2015-06-26

  Anya VIP
Det här känns som syskonsvartsjuka men jag kan ju ta fel... Eller så en person som på något sätt förstört familjelyckan...kanske en man som mamman varit otrogen med? Jaa som du ser funderar jag över din text. Naivt skriven på ett skickligt sätt. Precis det där som jag tycker om.
2015-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP