Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OLYCKSBARN

Han står och väger på fötterna. Lindrigt nykter. Långhårig, sliten och blankögd.

Försöker få kontakt med förbipasserande. De undviker honom nogsamt. Tittar åt ett annat håll. Vem vill slösa ord på en sådan som han.

- Vafaan, ryar han, kan ingen prata med mig. Jag är bara lite onykter.

Han går och sätter sig på en bänk utanför Stadsbiblioteket. Senaste tillhållet för stadens missbrukare.

Snart får han sällskap av likasinnade. Ölburkar kommer fram. En och annan flaska. Det halsas friskt. Skrattas högljutt. Med yviga gester.

En tjej är på väg förbi. Henne känner han igen till utseendet. Hennes bröder hör till kretsen, så att säga.

- Hallå, lilla Snuttan, ropar han, kom hit så får du en puss.

Hon skrattar och ler emot honom. Skakar på huvudet.

- En annan dag, säger hon. Vinkar åt honom och fortsätter att gå.

Det sticker till i hennes hjärta. För deras livshistoria, som tagit dem till bänken och missbruket. En historia liknande brödernas och hennes.

Bröderna hamnade också där. Men hon klarade sig. Livet är inte rättvist.

 

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-01 17:34



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
När man ser en missbrukare så måste man också kunna tänka sig vad som ligger bakom i dennes liv.
2015-07-05

  Ronny Berk
så är i livs vara och kunna !
2015-07-02

  Magdalena Eriksson VIP
Bra skrivet. Det kunde varit jagperspektivet ställa sig i någon annans skor är lärorikt.
2015-07-02

  Lehva VIP
Sorgligt och vemodigt. Men också hoppfullt. Hon klarade sig:-)
2015-07-02

  KattenKin VIP
Vilken medryckande historia, verkligen bra och berörande berättat!
2015-07-02

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2015-07-02

  stig wikman
BRA
ELISABETH.

KRAM TILL DÄJ FRÅN MÄJ .
2015-07-02

    ej medlem längre
Bra skrivet om detta ...
2015-07-01

  Marita Ohlquist VIP
Man ser ett ansikte, men inte människan bakom!
Ett leende och några ord har stor betydelse för alla.
Bra skrivet.
2015-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP