Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kvalite`t eller Kvantite`t? om skrivande.


Kvali/kvanti

Om jag skriver många dikter, blir de kvalitativa eller kvantitativa?
Jag vet att kvalite` går att böja till kvalitativa?
Men går då Kvantite` att böja till kvantitativa?
Ta reda på, Ta reda på!

I många år, var det att ju mer jag skrev, ju mer neurotisk blev jag. Jag kopplade ihop denna neurositet med kvalite`t, och så blev dikterna inge`vidare tyckte jag.
Men det kunde ju vara så, att det jag tyckte, inte var sant.
Och då brände man kvalite`, istället för vad man trodde var kvantite`t.
kvalite`t ville man ju satsa på.
Och så väntade man på inspirationen, och så kom den.
och andra dagar när man väntade, så kom den inte.
Men ju mer varm i kläderna man blev på det här att skriva, så blev man mer nöjd med,
Oavsett vad man skrev.
Man blev hårdare på ett plan,
men mjukare på ett annat.




Bunden vers av Mim
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-06-30 18:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra beskrivning av skrivandets våndor!
2020-04-14

    Roger Runkar Ragnar
När lammen tystnar och dansar med vargar på den kinesiska muren.
2019-01-05

  Svart svan
En läsare tänker ju "automatiskt" på "kvali-kvanti-super-opti-mopsiskt-topp-i-pang-fenomenaliskt"...:)
https://www.youtube.com/watch?v=zF0SWiOvEps

2015-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Mim