Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt finns.


Direktsänd. fredagen 3 juli

Sömnlös Vägrar vara ordlös
Sonen är på akuten jag prövar orden
sonen är på akuten. Han blöder efter misshandeln.
Hans fot är svullen och han haltar när han går ut till bilen.
Pappan skjutsar honom nu för såret i pannan vill inte sluta blöda.
En nattfjäril prasslar i fönstret. Fåglarna vaknar en efter en.
Fridfullt här nu. Männen som slog sover ruset av sig någonannanstans.
Jag ser ut genom fönstret. Träden ser så ledsna ut.
Några rosa moln speglar sig i det svarta glasbordet.
Allt kan jag inte rädda. Nu kommer något att gå förlorat det känner jag.
Alkoholism ursäktar sina handlingar med orden:
Jag var bara så full!
Enklaste versen i världen.
Erkännande och krav på förlåtelse i samma mening.
Dotterns pojkvän misshandlade min son inatt.
Jag kan inte sova sitter med grön trädgård darrande mellan mig och insikten.
Klockan har stannat på dunsen då pannan slog i hörnskåpet.

Förstår bara inte hur jag kan tänka att nu åker hon ut!
Dottern måste välja vem hon vill ha.
Fyllokillen och hans fyllopappa och hans fyllomamma eller oss hennes egen familj.

Det blir antagligen svårt.






Prosa (Kortnovell) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-04 04:47



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Så hemskt. Bra skrivet även om det av naturliga skäl blir svårt att njuta. Hoppas allt ordnar sig, om det ens kan det.
2015-07-06

  Lars Hedlin
Fruktansvärt destruktivt!
2015-07-05

  i af apa
alko & våld
en kombo
som är riktigt tragisk

fin text
som tar
under huden
2015-07-05

  Måna N. Berger
Egentligen är det obegripligt att vårt samhälle accepterar en drog som gör folk våldsamma, emotionellt oberäkneliga och hämningslösa. Så mycket elände som fyllan drar med sig, jag har sett mer än nog av det, hur alkoholen bryter ner folks hälsa och sabbar relationer. Som här. Svårt val för dottern, men det är nog nödvändigt att hon funderar på det.
2015-07-04

  ResenärGenomLivet VIP
Så tragiskt, men kanske inte så ovanligt...en text som känns att läsa...
2015-07-04

  KattenKin VIP
Oj vilken stark och nära skriven text! Så vackert du formulerar er sorg och bedrövelse. Hoppas verkligen allt blir till det bästa! /Stor kram
2015-07-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sorgligt och jobbigt! Spriten är en farlig fiende. Känner väl till dess verkningar av olika slag. Mitt hjärta blöder för dig och familjen.
2015-07-04

  Marita Ohlquist VIP
Tragiskt!

"Jag kan inte sova sitter med en grön trädgård darrande mellan mig och insikten"
2015-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP