Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


foto Eva Langrath


På berget

 

En flammande
röd boll
exploderar

mot den svarta
himlen

barnens glädjeskrik
möter 

återupprepningen
beror på
det välbekanta

stigen sluttar
brant nedåt

foten halkar

vänder om
tar den säkra trottoaren
kantad av trähus

trädgårdar
i sprakande färger
porlande vatten

dimman lättar
värmen lossar stelheten

tiden är inte längre oändlig

stannar
under trädkronans
skugga

en stund

(c) Eva Langrath 2015




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 396 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-07-05 19:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint.
2015-07-27

  Anya VIP
Som en poesinovell där diktarjaget går med ett barn och ser fyrverkerier och blir betagen av storheten. Så tänker jag.
2015-07-06

  Stefan Albrektsson
Mycket fin närvaro i din text - som om du dikterar den i skeendet.
2015-07-06

  KYREUS of Sweden
Direkt;
ofrånkomligt
2015-07-05
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP