Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dramaaaatisk aria


Strandelden


En dag har grytt
– snart har den flytt
med längtan och lustan och lömskhetens spel –
av ensamhet
och utsatthet
besatthet, bisarrhet och fienders gräl
Klagan
tag an
den hand som dig sträckes och hålles intill
tyst och så tung
ledig och lugn
– blomlik och tröstrik den häva sig vill
En dag har grytt som få
och kommer för alltid att gå
Dofta, du glöd
livsfarlig, röd
Vakna, ditt ansikte, rodna och dö
Fot av eld svedd
vilar på bädd
lagad av kvistar och hö
Tårarnas fest
frodas som bäst
Strandelden brinner och brinner och brinner
fnöske likt, som först vid gryning försvinner
Intet av honom finns mer
denne grå tyrann
av sitt slag den ende man
där stjärnljus historien ser.



9/12 1986




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-07-06 00:17



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Fin fin flyter fram som floden Nilen.
2015-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP