Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Verbal våldtäkt


Det kändes inte , förens du gick




Fri vers (Fri form) av Carola Viola Hedelius VIP
Läst 556 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-10 17:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Blir ambivalent efter att ha läst texten och kommentaren. Å ena sidan är kommentaren helt korrekt och utbildande.
Å den andra så är utveckling befrämjande för tillvaron. Men svår att acceptera och ta in. Frågan är vad som är vad. Mest är det nog en klassfråga och bevara Sverige Svenskt i detta. Typ: Håll dem kort de som inte följer våra normer. Ett slags förtryck även om de som står för det knappast håller med. Svåra överväganden. Svårt se bortom våra egna tippar. Så jag vet inte.
2015-07-14

  lodjuret/seglare VIP
'Förr än du gick' eller 'förrän du gick', annars blir det tossig grammatik. Det skrivna blir talspråk, istället för skrivspråk. Vilket det bör vara skillnad på, fortfarande. Vi är väl inte ännu riktigt där, då orden och meningarna i det skrivna språket, skall vara detsamma som det talade språket? Men vad spännande det skulle bli att läsa tidningar och böcker då. Som att se texter där talspråk är det som gäller. 'Han gickde över vägen.' Med samma böjningsregel som i ordet väjde. Det finns individer som pratar på det viset. Jag vet bara inte om de är flertalet eller fåtalet eller ens vilken ålder de befinner sig i. Bara att de verkar öka i antal. Jag vet inte varför ett ord som 'gick' behöver böjas till 'gickde', men så förhåller sig en del till språket och det ökar också.
2015-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Carola Viola Hedelius
Carola Viola Hedelius VIP