Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp ur öknens sand

 

 

Plötsligt förvandlades öknen

och bergen i och omkring den.

 

Människor kom från när och fjärran

till denna del av utkanten 

av civilationen på den tiden

 

De kom med allt som behövdes

för att bygga en mur

och inne i den hus.

 

Efter år efter år

reste i denna gudsförgätna 

del av den kända världen

en stad.

 

Där människoblod skulle

rinna ut över stenar

ut genom muren

och torka bort i öknens sand.

 

På ett berg inne i staden

restes ett mäktigt tempel.

 

Från den dagen då staden byggdes

och till dagens ljus 

är den i världens ljus.

 

Staden Jerusalem!

 

"Jag såg den byggas!"

 

 

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 228 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-11 23:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja, vi är öppna å vi ser i synen det heliga landet å det fina å heliga Templet i Jerusalem.
2015-07-12

  walborg
Fin poetisk beskrivning
2015-07-12
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP