Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
cyklar gamla vägar där jorden ser sin seger närma sig


Lupinernas återkomst

Utanför
jag äger ingeting är bara en våg av kärlek
vattenportar
barntrottoarer
dikesrenar
vi är de vid sidan av vägen
de som ser när människorna rusar
vi kastar tålamodigt frön på den hårda ytan!
vi är en grön ram
lika lång som livet självt
står här och väntar på att de snabba vinsterna ska luckras upp
av solen regnet vinden
att hårda steg kan mjukna
vi som har rötter under den tunna ytans snabba farleder
strömmarna vet jag byter namn om natten
månen lyser i prästkragarna talar vänligt om en annan resa.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2015-07-12 21:57



Bookmark and Share


  Trädskugga
Exakt, sparsmakat språk som sveper längsmed rötterna av vår existens, mycket bra :)
2015-07-24

  Ronny Berk
begrundansvärd poesi, ja !
2015-07-17

  Linda CH VIP
Värd ska det naturligtvis vara! :-)
2015-07-16

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som jag har missat!
Bra skrivet.
2015-07-16

  KattenKin VIP
Ord som får vingar av markkontakt.
2015-07-14

  Lars Hedlin
Urkraft från natur :) kram
2015-07-14

  Måna N. Berger
Underbart diktat. Det finns en jordisk underström som förlåter och bär vidare.
2015-07-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Gräsrötter är tålmodiga och strävar mot ljusa tider. Fint skrivet av dig, min vän!
2015-07-13

  Nanna X
Mäktigt om gräsrotskraft?
2015-07-13

  Sommarina VIP
Så fint du skriver fina du.
2015-07-12

  i af apa
vackert,
vackert...!
2015-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP