Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gäller naturligtvis inte alla! Men hände i min hemstad för inte så länge sedan.


PRÄSTKRAGE - haiku

Bakom trons krage

dold förbjuden lust till barn

visar fin fasad




Bunden vers (Haiku) av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-07-18 16:07



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Ja, sådant har vi ju hört talas om både i Katolska och Svenska kyrkan.
2015-07-21

  Magdalena Eriksson VIP
Kyrkan är på glid sedan tidernas begynnelse.
2015-07-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Larz! Du har aldrig skrivit att alla präster är pedofiler skriver du i en kommentar. Läs din kommentar på min text FLICKAN OCH DJÄVULEN. Dessutom jag tillhör inga ni. Gillar ingen som stryker medhårs. Du placerar mig i en grupp jag inte tillhör.


2015-07-19

  Lars Hedlin
Stark i känslan är denna Tack min vän!
2015-07-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Hej Larz!
Förra året skrev du en kommentar till en av mina texter. Du skrev att alla präster är pedofiler. I den text du nu kommenterat, har jag inte påstått något sådant. För mig, som utsatts för grova övergrepp i min barn- och ungdom, är ALLA som begår sådana brott, lika. Jag uppmärksammar dem, för att jag lider med de barn som varit och är utsatta. Men, jag tycker samtidigt att det är ännu värre när kyrkans tjänare begår dem. Hur rimmar detta med en gudstro?
Med detta är diskussionen avslutad för min del.

2015-07-19

  Rise Little One
Så är det tyvärr ibland!
2015-07-18

  KattenKin VIP
Hemskt! Tyvärr som vi alla vet, vanligt inom den katolska kyrkan också.
Träffande haiku om dessa tragiska händelser!
2015-07-18

  Larz Gustafsson VIP
Och hade det handlat om en rörmokare eller en annan yrkesgrupp så hade vare sig du eller tidningarna haft intresse av att uppmärksamma det hela.
2015-07-18

    ej medlem längre
En rysare...
2015-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP