Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto, vy över Siljan


Torsdag morgon 16 juli 2015

 

det är tidig torsdag morgon

ligger och funderar om jag ska gå upp eller inte

vad ska jag uppe och göra så tidigt

klockan är strax efter fem

lyssnar på radion

slumrar till emellanåt

det ser ut att vara mulet

somnar om

vaknar då är klockan sju

går upp

gör i ordning kaffe

ser ut över nejden och altanen

flera bilar som stod på parkeringen i går kväll

är redan borta

det är nog flera som inte har semester än

eller dom kanske har haft

tankarna är många så här på morgonen

i går skulle dom komma och börja med altanen

jag såg inte till någon

det regnade av och till kanske därför

så tröstar jag mig den här gången

funderar på att städa vardagsrummet i dag

ta ut och piska den stora mattan

under bordet

då måste jag sätta upp vädringsstället igen

det gör mig inget

får väl ta ner det när och om dom kommer

för att fixa altanen

nästa torsdag kommer fönsterputsaren

det ser jag framemot

glad att jag äntligen bestämde mig

för att ta hjälp

jag har ramlat av stegen tillräckligt

många gånger det sista året

 

 

anits 16 juli 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-07-16 09:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-07-21

  Bibbi VIP
Tack att vi får följa Dig i vardagen!
2015-07-20

  ResenärGenomLivet VIP
Vackert foto...passar bra till din morgonberättelse...
2015-07-18

  Fem hjärtan VIP
Så fint berättat.. Ja ibland måste man ta till hjälp :-)
2015-07-17

    Dan Myrbeck
Ja, det är klokt att inse när man behöver hjälp. Privata får man ju rutavdrag för, men inte kommunala.
2015-07-16

  Lars Hedlin
Fin vacker morgon!
2015-07-16

  Anya VIP
Fin morgon. Härligt att städa vardagsrummet och få fönstren putsade.
2015-07-16

  Eva Helene VIP
Lugnt och eftertänksamt om en vanlig morgon, fint!
2015-07-16

    ej medlem längre
Ja du, man får vara om sig å kring sig å lita på försynen. Fint berättat!
2015-07-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP