Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om konventioner och gränser.


Får jag klämma på tant?

Titta, ser du vad jag ser, vilka roliga
bröst som hänger ned.
Dom vill jag klämma på, se hur dom svävar,
och kanske knyta ihop med den äran.
Nej fy, inte tänka så, tanten är ingen
leksak, som jag möter när vi är två.
Hon är ett väsen med ande och själ,
nej nu blir det nog gräl.

Säg tant, får jag stoppa in tungan i er mun,
men jag är inte kåt och min andning
är inte tung? Kanske har jag fått en släng av
tourettes, men det är inte lågan som har
släckts.
Jag är nog bara barnslig igen.

Det är så viktigt för mig att få
spexa till ibland, att få tänja på
konventionerna El Grande. För att få
garva åt att allting är så allvarligt och
sunt, det är inte strunt!

Ut och in med allting,
hönan säger: "Muuu!". Och den måne
som hänger läpp, den är alltid ny. Våga
skratta till med hela kroppen, det måste
inte rista till i bara snoppen.

Tantens rumpa är rund och ganska mjuk,
varför inte ropa med min trut? Inte av
hån och inte av harm, utan för
att hjärnan är varm, utav alla intryck som
inte tar hejd, ger fröjd,
sinnena rullar och humorn är nöjd.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Trädskugga
Läst 260 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-07-16 15:40



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Fina rim och ett gott budskap om saker vi väl alla har som att tänka på, tänka till om och avstyra oss från att ta oss till. Det var ju inte bara Robban som sjöng om vanliga företeelser, han var en i högen. Och här sällar du dig till högen, ej helt oförtjänt heller. Texten förtjänar sina tvenne konvaljer av liljan.
2015-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Trädskugga
Trädskugga