Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om min bräckliga klo

I

Det är ännu natt och jag lyssnar intensivt på tystnaden. hur en stad runtom ligger nerbäddad. Det är fantastiskt, inte en själ längs den pärlformade linjen av fasader i glas, lyftkranarna i hamnen spända som eldflugor när de blossar på de första solstrålarna. Centralen ekar av enslighet och ensamhet, en och annan som lever där dag som natt. Snart går det inte längre att skriva poesi, dagtid är dödsdömt. man nästan blir som alla andra.


II


Känner mej som en trasig rovfågel i ett naket askträd som blivit kvar där ute. Din varma hand om min bräckliga klo som frusit fast i orden. Hjälper mej att vara människa. Skakar av mej det sista av den världen, förbereder mej för ännu en natt


III


Våren så som människan vill ha den. Bladen skira och spröda. tussilago. Torp att fixa. Snart är den här tänker vi, snart. Men så kom snön, den kom som en snyting över våra ansikten. Vi tänker, snart är den här, snart. läste att om tusen år kommer människan inte se ut som vi gör.








Prosa av Lars Gullberg
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-10 18:05



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Den som skapat något. Åtminstone och då ensamt är.. Det delar männen med kvinnor som såväl burit som fött fram en möjlig skapare, klåpare, rännstensunge'. Citat från en författare till kvinna redan då, för en sextio år sedan eller så.
2017-05-11

    ej medlem längre
Jag tycker om dina betraktelser. Känner så väl igen mig i att njuta av lugnet på natten när (nästan) alla sover.

Jag tycker du har så vackra formuleringar, t.ex.

"Känner mej som en trasig rovfågel i ett naket askträd som blivit kvar där ute. Din varma hand om min bräckliga klo som frusit fast i orden."
2017-05-10

    nånja
Ät nåt som får dig att dregla
2017-05-10

  Goraxy 89 Orion VIP
Hur vi ser ut om tusen år? Kanske mer fråga om ett val än om evolution - kanske genforskningen kan ge resultat. I ett visst mönsterland (monsterland) har man kommit fram till att människan är för stor och långsam för att lämpa sig för högteknologisk rymdforskning & krig. Så vi gör människans kropp mindre och ökar istället hjärnvolymen med det dubbla kanske genom att lägga in dna från insekter? - Nej.... Jag vill INTE INTE INTE ha en sådan utveckling - Men din så levande text får mig igen att flippa ut totalt - Tackar Bara !!!
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg