Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vila i frid, Robban Broberg


Robert Karl Oskar... går mot Zero...

Rim som var halsbrytande
klarade han svalt flytande.

När jag lyssnar på Robban kommer en tår
Av sorg eller glädje, eller för att jag bara får.

Din formel var inte särskilt svår:
sikta högre än du tror du når,

Gläds om det faktiskt går
och du plöjer nya spår.

Och om allt blir fel
är det ju faktiskt så väl

att man alltid nåt nytt sig lär
när man lever här.

Du, språkuppfinningarnas riddare
går nu vidare.

Men ymnigheten i din idéspruta gör inte stopp,
kommer länge släcka sorger och tända hopp.

 

 

 

  




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 708 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-07-21 16:15



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Må han vila i frid, sångerna leva
2015-07-27

  lila fjäderblomman VIP
Fin hyllning! Nog kändes det i hjärtat när denna varma underbara glädjespridande konstnär gått ur tiden. Frid över hans minne.
2015-07-24

    prima donna
Fin hyllning du skrivit här till en stor ordkonstnär mm. Sov gott Robban!
2015-07-23

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så fina minnesord i så fin diktform för denne underbare konstnär och människa ! Tack snälla du!
2015-07-23

  Bo Himmelsbåge
Fin hyllning till en stor konstnär, Robban, som glatt o roat oss under många årtionden...!
Nu har han nått Zero... som han också kallade sig en tid... men i min värld är Zero inte slutet, utan början på något nytt fantastiskt... så väl mött i vår himmel så småningom, Karl Oskar!
2015-07-23

  anits VIP
Fin hyllning till en stor konstnär på många plan!
2015-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Hade ingen aning om att denne mästare var död. Frid över hans minne!
En stor konstnär.
2015-07-21

    ej medlem längre
Fin hyllning till den bortgångne!
2015-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)