Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick orden bråkiga, bara, bror, blå, band av Nanna X. Läs ursprungstexten här: https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1885841


Broder Badkar

 

varför måste resan vara så bråkig? 
och varför kan vi inte hitta våra bortkomna busungar? 
där vi färdas under hav och ovan sol
kanske tar vi det för bokstavligt?
kanske är det inte meningen att det skall vara så bombastiskt?
utanför fönstret bullrar det stilla
blink säger reklamskylten
blonk säger den som står där bara
runt min tå binder jag band, blåsippsblå
och tänker på att vandra barfota och bäckvis
liksom brodern i badkaret
han som sjunger fast han inte bottnar
broder badkar viskar jag genom basunen
vill du dela din hemlighet?



 




Fri vers (Fri form) av AgnesP
Läst 215 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-07-22 13:50



Bookmark and Share


  catharina.jerbo VIP
sådär underdunderbra! jag läser in meningen med livet, kärlek, tröttsamhet, övergivenhet... tja livet liksom! faderullango text!
2015-07-23

  Stefan Albrektsson
Trevligt småsurrealistiskt lekfull.
2015-07-23

  lodjuret/seglare VIP
Sjunga i badkaret går väl an, men att göra annat än duscha där, låter sig väl ändå inte riktigt göra i fyllan, om än inte i villan. Texten sprakar av illa återhållen skrivlust.
2015-07-22

  Nanna X
haha så härligts blåbrokig och bullrigt busig den blev!
2015-07-22
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP