Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tankar torsdag morgon 23 juli

 

det är tidig torsdag morgon

jag ligger och funderar

på det som hände i natt

jag vaknade behövde gå upp

det händer att jag gör det

förr gjorde jag det nästan varje natt

nu var det länge sedan

jag går upp

letar efter lysknappen

som vanligt har jag inte tänt sänglampan

det är något som finns kvar hos mig

sen sambon levde

blev arg om jag tände en lampa på natten

när jag behövde gå upp

då fanns en gatlampa ute vid vägen

som lyste upp rummet

det har jag även nu

numera drar jag ner persiennen

vill inte ha insyn i mitt sovrum på natten

Jag stod där i sovrumsdörren

letade efter lysknappen

hittade den inte

det small till i golvet

undrade vad det var

det kändes olustigt

så hittade jag lysknappen i sovrummet

tände den

jag stod vänd mot hallen

skohornet låg på golvet

det hade ramlat ner

liksom paraplyet

det fick lysa en stund

funderade på

vad som händer vissa nätter

jag gick och la mig igen

somnade om så småningom

när jag vaknade

tänkte jag på nattens händelser

och vad skönt att jag beställt

fönsterputsning

det ska hända i dag

så jag har ändå en del att göra

med plocka ur alla fönster

blommor och annat som finns

på fönsterbrädan

 

 

anits 23 juli 2015

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-07-23 09:12



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Väldigt mystiskt, men vad bra att du kunde lägga dig och sova efteråt.
Kram!
ML
2015-07-27

  ResenärGenomLivet VIP
Allt som händer går inte att förklara...hoppas din dag blev bra ändå...
2015-07-25

  Anya VIP
Fint berättat...men ändå lite kusligt. Läser med spänning.
2015-07-25

  Eva Helene VIP
Det är inte alltid så lugnt hos dig om nätterna har jag förstått, men hoppas dagen blev lugn och fin i varje fall! Fint och eftertänksamt berättat!
2015-07-24

    ej medlem längre
Du är för go, tack det är så roligt å rogivande att läsa dig Stina!
2015-07-24

  Fem hjärtan VIP
Mystiska saker händer ibland.. Hoppas att din dag blev bra :-) kram
2015-07-23

    Dan Myrbeck
Det blir nog fint!
2015-07-23

  Bibbi VIP
Önskar Dig en bra dag!
2015-07-23

  Lars Hedlin
Tack vännen för att du delar med dig så fint :)
2015-07-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP