Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fader Sol stiger upp ur badet

Under hård segling till havs

syns i östra horisonten

fader Sol stiga upp ur badet

Han är iklädd rodnaden

efter en kärleksnatt

med moder Jord

 

Till skillnad från

oss jordgubbar

behöver han ingen badrock

Han håller sig varm ändå

Man ser hur dropparna

förångas till dis

 

Fader Sol släpper taget

om det upprörda havet

Hänger snart fritt

som en pendel

på himlavalvet

En magnifik syn

 

Nattpasset är slut

Dyker ner i ruffen

för välförtjänt vila

Seglingen fortsätter

med avbytare

vid rodret

 

I väster vilar

”hangarfartyget” Gotland

Hägrar för Putin

 

I norr väntar

målgång i Sandhamn

Hägrar för oss

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 321 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-07-24 15:56



Bookmark and Share


    Anders Gustafson
Sensuell. Laddad med erotik och naturkraft. Dropparna förångas till dis...
2015-10-29

    Anders Gustafson
Sensuell. Laddad med erotik och naturkraft. Dropparna förångas till dis...
2015-10-29

    Anders Gustafson
Fader Sol och moder Jord. Älskar metaforen och dikten som helhet.
2015-10-29

  Ljusletaren
Denna din strof är bara så bra;
"fader Sol stiga upp ur badet

Han är iklädd rodnaden

efter en kärleksnatt

med moder Jord"

Bra ordat/ kram
2015-07-31

  Respons VIP
Fader Sol som en naken mänsklig gestalt och en spännande naturupplevelse. Det märks att du är i ditt rätta element och att iakttagelseförmågan är på topp!
2015-07-26

  Chawa VIP
Här kommer citatet igen, för det är bara så underbart och öppnar upp för ögats iver att läsa vidare:

"...Han är iklädd rodnaden

efter en kärleksnatt

med moder Jord"

Härliga observationer av morgonrodnaden till havs!

2015-07-25

    ej medlem längre
Grattis till uppmärksammad text!


2015-07-25

  Bo Himmelsbåge
Härligt gryningsfoto av solen på svallande hav!

Vacker o målande dikt om fader sol!

Särskilt fäste jag mig vid:

"Under hård segling till havs

syns i östra horisonten

fader Sol stiga upp ur badet

Han är iklädd rodnaden

efter en kärleksnatt

med moder Jord..."

Härligt poetat!

2015-07-25

    ej medlem längre
Helt suveränt diktat. Finns mycket att läsa mellan raderna!

"Han är iklädd rodnaden
efter en kärleksnatt
med moder Jord ...

och ...

Fader Sol släpper taget
om det upprörda havet
Hänger snart fritt
som en pendel
på himlavalvet ...




2015-07-24

    ej medlem längre
Det måste vara underbart att se solen gå upp ute till havs, liksom ur vattnet...
Fint diktat och vacker bild!
2015-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg