Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Längtan till Bohuslän


Snapshot’s.



I drömmen doftade det hav och sälta en tidig morgon.
En svag bris smög sig igenom bergknallarna av granit
känslan var påtaglig, liksom min lycka att återigen få
uppleva alla de platser som så ofta förr en gång…

Solen höjde sig sakteliga över horisonten, tärnor och
måsar hördes ljudligt, en rullande dyning hävdes dovt
från havet, lugnt och stilla, morgonen var uppfriskande.
Glänsande gräs och nattens dagg låg fortfarande kvar
som ett glittrande glimmer, likt en silvermatta…

I drömmen önskade jag en omvandling – om äktheten
vore sann, du kustband, du hav som skänkt mig denna
eufori, lycka. En ekorre skuttade förbi, du gudomliga
väsen; påminde mig om trappen vid sommarstugan i
Larsbo – 6 år gammal intill jordkällaren - med en god
kopp choklad i handen, en tidig morgon.

Tankarna vandrade vidare längs hela kusten, alla de
många fiskelägren, gamla fiskare, avslappnade turister,
små pensionat och butiker, upplevelser som aldrig går
ur mitt sinne, präntat mitt liv, jag fryser och längtar,
trots allt var det bara en dröm, men helt äkta.

Drömmar kanske återigen kan bli till en verklighet…




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 334 gånger
Publicerad 2015-07-28 16:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje