Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Marianergraven

I

Jag kan se en galax. Den är så långt bort att räknetalen försöker hitta på nya tal. pryder en hallspegel i ett nedsläckt tomrum. Andra ställen så som övergångstället till andra sidan floden, rinner genom hennes svarta opalpupiller.
minns en gång när vinden i hennes hår var en ljummen bris över ett öppet hav, kan hända att kosmos då runt om henne var en varm skön päls, en gång för mycket längesen, när man kunde tyda färgerna som nebulosor och inte kärnavfall


II

Trottoaren faller. Väggen på det gamla huset som de äldre kvinnorna bor i, har en silvrig lyster och skiftar i ett grått döende skimmer, naket och sorgset på väg ner. Helt becksvart står gatlyktorna runt utan mening.
Det finns inte. En Marianergrav har uppstått

III

Våran måne och Saturnus måne är syskon. De bär på samma gener samma DNA samma grundstenar. Vi flyger vida omkring och känner samma sak, en oändlig längtan, eller hur älskling ? dyk nu ner till botten och hämta upp mej innan solen brunnit ut.

IV

Den enorma grävskopan äter bit för bit av gatan, varenda fönster krossas och väggarna faller, förorten ska jämnas med marken. Så att stjärnorna kan blänka på himlen. Vi kommer sväva fritt i små genomskinliga glasbubblor envar under vår nattsvarta himmel i natt.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 296 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-20 10:43



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Spegelgalaxens konturer reflekterar en grå grav som är döpt till Maria Ner.
De en a` eller DNA som denna text i södra kosmos kalla kvadrant kallas.
Stenar grundar bubblor av gasglas.
Ingenting är knas så länge vi ligger i fas.
Dom jordiska förblir jordiska.
2017-05-21

    ej medlem längre
Välskrivet. Du blandar djärvt fakta med fiction. Jag tycker allra bäst om andra strofen, den som gett namn åt texten. Mycket, mycket bra!
2017-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg