Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Made in Norrtäljes naturreservat


Trollsländan och vi

Du stannar i luften, vad tittar du på
den glittrande vågen, det gröna
kanske de bräckliga musslorna små
eller de spjutlika spöna
Du stannar vid nässlor, som vänner ni var
som hörde du växterna tala
och lockades av deras ord, och nu far
mot sjögräset, slickande, hala

Du glimmar i kornblått, juvelen så lik
mot kungsljuset mäktigt att vaka
Klädd som en krona, så stolt i er vik,
flyger du fram och tillbaka
Du dårar av farten ett glatt ögonblick
den stunden må vi ta till vara
som lyckligen ser dig om än du är kvick
så får vi ett minne att spara

Ty dagen skall komma när höstsolen ler
och du, lilla pärla bland djuren,
skådas av ingen, för du finns ej mer
Sådan är stränga naturen
Vart liv är som grässtrået bräckligt och smalt
det säger oss Akta mig, akta
och speglar som intet den väg vi har valt
och en gång har statt oss att vakta.



1/8 2015




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Lena Söderkvist VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-02 12:16



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Trollsländor är som smycken i sommarnaturen.
Har inte sett någon i år.
2015-08-02

  Magdalena Eriksson VIP
Jättefint om litet djur i varmt hjärta
2015-08-02

    ej medlem längre
Det var om ett djur som jag inte har sett på länge men såg en en gång och den var så som den var. Vacker kanske men stor och så
2015-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP