Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Europa


Fascist-Stat Sverige 2018

Svansen av tågvagnar slokar
som rader av sammanbitna munnar,
Rulltrappan går genom ett filter
av rasistisk propaganda med bilder

på människor

som slagits ut ur Europas gemenskap och som ska hanteras

lovar uppdragsgivaren

Ingen tittar på varandra utan skyndar snabbt ut
ur vänthallen bort mot dungarna
och hem till sina egna liv med tankar åt att det kanske
ändå vore bra med lite Sverigedemokrati i alla fall

Sverige

håller på att bli en Fascist-stat.
den dreglar efter att få tvättas ren från annan etnicitet
och pekar på de sociala förfallna ytterområdena
som ett exempel att statuera
när frågan om invandring kommer på tal
istället för att råda bot på bättre förutsättningar

för alla här

Trettiotusen människor har hittills drunknat i medelhavet i år.
det är lika med hela Sollefteås Kommun

Människor här kastar svavelsyra i ansiktena på Romerna,
De sparkar på dom och spottar de i ansiktet.
De vill ha en förändring och ett nytt kursmål i det här landet




Prosa av Lars Gullberg
Läst 248 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-04 16:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Drömmen om kriget kommer allt närmare verkligheten. Kriget är redan här och har varit det länge. De flesta av oss befinner oss bara inte vid fronten. Vi hör talas om det i medierna och som rykten. Men att vi skulle befinna oss mitt uppe i det låtsas vi inte om. Vi slår som dövörat till och som om det bara förekom som konstart, som teater, film.
2015-08-05

  Hanna Mari Wallin
bra skrivet viktigt budskap om verkligheten i dagens Sverige
2015-08-05

  Onomatoprofet VIP
Har inte sett den berömda texten irl, men det kanske är lika bra, risken är att jag kräks. undrar vem som betalat (har partiet så mycket pengar eller vann Jimmie på poker?) och vad det kostade...SL lät sig köpa, fy fan
2015-08-04

  Staffan Nilsson
Bra text!
Misären är rovkapitalisternas verk.
De hatar se verkningarna i vitögat.
Och deras Jimmie efter Jimmie efter Jimmie slickar deras rövar.
Sorgligt.

2015-08-04

  catharina.jerbo VIP
ja, mycket viktig text! det är svårt och det är tufft att hela tiden behöva försvara något så självklart: mänskliga rättigheter, men f*n heller att vi tänker ge upp!
2015-08-04

  KattenKin VIP
Viktig text! Romernas situation är hemsk i hela Europa, det enda folk som inte verkar räknas in i FN:s mänskliga rättigheter. Utan pengar lyssnar ingen på dem, de saknar stark lobbygrupp, och det är inte riktigt klokt att man ska behöva en sån, men så är det!
Du skriver bra!
2015-08-04

    Lars Gullberg
Tack och fint att du engagerar dej
genom din viktiga kommentar

Tack

Kärlek på jorden
2015-08-04

    ej medlem längre
Till skillnad från de flesta teterna på en sida som den här så är detta av betydelse

bra skrivet
2015-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg