Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOLSKENSSÅNG

 

I min

lilla värld

av solsken

 

sjunger

träden

milda sånger

 

lockas

vattenyta

med krustång

 

faller

kottar försynt

mot stugtak

 

smeker

ömma ord

huden

 

har jag

förtjänat

detta lugn

 

när världen

skriker

av smärta?




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-08-10 17:01



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tänkvärt, känner igen det dåliga samvetet som drabbar en, för man önskar alla hade det lika bra!
2015-08-13

  Magdalena Eriksson VIP
ja hur ska du annars orka möta den smärtan? men jag känner igen frågan.
2015-08-12

  M.Eta
Ibland frågar man sig hur just jag och de mina hamnat på" rätt plats" på jorden för att slippa krig och naturkatastrofer av stora mått. Man skäms lite för att man inte orkar se allt elände. Men det måste väl vara någon mening med allt som man inte riktigt förstår. Skickar lite bidrag till en del hjälporganisationer och känner sig nöjd med det. Vad hjälper det om inte jag njuter av det vi har. Kan inte låta bli att njuta för att det finns de som inte få uppleva detta. Skulle vilja ta hit alla gråtande och lidande barn man ser i nyhetsmedia och krama dem, men det går ju inte! Hoppas på de " stora" styrande att de kan göra något! Njut du, fin text.
2015-08-11

  Rise Little One
Om vi inte bidrar till världen något ont så tycker jag att vi förtjänat lite lugn.
2015-08-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
När vi har lugnet, det är då vi har kraft att hjälpa andra.
2015-08-11

  Poeten Salvador VIP
Skapar upplevelser
2015-08-10

  M M Mannheim VIP
Vi ska inte skuldsättning oss själva för att vi känner ett lugn för att andra känner smärta. Ibland får vi oxå känna smärta. Den smärta vid hjärtinfarkt var den värsta smärta så jag bara skrek att de skulle ta bort den. Och det går aldrig säga hur svår smärtan är för någon annan.
2015-08-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
”har jag förtjänat detta lugn när världen skriker av smärta?”
Skuldkänslor över välstånd, ibland jag får också då vill jag kompensera med en god frivillig insats. Alltid får respons och tecken från gud som var receptive.
din poem låter som en fin bön av tacksamhet till Gud.
"SOLSKENSSÅNG"
2015-08-10

  Valter Örn VIP
Man behöver få en påfyllning av glädje och harmoni som motvikt till allt det negativ som händer. Och man hjälper ändå ingen om man bara går och grämer sig över det om händer och tänker på att man är priviligierad.
2015-08-10

    ej medlem längre
För att orka med skrik och smärta måste vi hitta oaser att återhämta oss.
2015-08-10

    ej medlem längre
Klart att du förtjänar det
fint framfört ...
kram ...
2015-08-10

    Dan Myrbeck
Bra fråga. Överlevande från katastrofer känner ju ofta dåligt samvete.
2015-08-10

  Lars Hedlin
Mycket bra och full av liv och känsla!
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP