Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kyrkan

Innesluten luft med vördnad,
mannen på kors, lidande eller segrande,
eller både och?

Stolt plats som byggts,
av man och kvinnam, uppoffrande,
sten på sten, till vilken nytta?

Sånger stiger starkt och rent,
toner högt till väders,
studsar i din själ

Vandrarens vilorum för tankar,
komma till ro,
skalskydd mot världens påfrestningar

En hamn att förtöja i
med fast mark under foten,
ditt ankare i livsvågors rullande

Resa vidare och plöja väg
ut i kaos och tårar,
värkande mage känslig för oro

Tro eller otro spelar ingen roll,
rummet är detsamma,
en plats att låta allt stanna upp en stund.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-06 10:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP