Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Aktiebolaget Andas

Tänk om all mänsklig vandel
kunde förvandlas till handel
då skulle små käcka företag
tjäna pengar på varje andetag

Om luftstrupen kan tätas
så att passagen kan mätas
blir det enklare att registrera
den aktivitet som man vill debitera

Den som vill flåsa och stöna
behöver inte bedja och böna
Du får gärna springa och slösa
om du betalar är vi generösa

Vi ger dig gärna kredit
så att du inte trillar dit
men vi kan inte tolerera
att gratisluft kan passera

Fattigdomen blir en hantering
som handlar om luftstrupreglering
Det finns en liten mätare
som går att göra tätare

Den som sätter sig på tvären
får själv klara besvären
Vi har ingenting som du kan få
- håll andan tills du blir blå




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-08 11:24



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Lysande!
Väcker många tankar och känslor.
2015-08-10

  Blomma-Stjärna VIP
usch ja som det kan gå
låt oss se till att det inte blir brist på frisk luft
och att inget bolag får oss på
luftstrupekontroll

2015-08-09

  Mats Edin VIP
Bra!!
2015-08-08

    ej medlem längre
Bra men usch, tipsa dem inte såhär gratis - vilken genial affärsidé!
2015-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP