Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen gråter

på den första kanalen
springer en pojke mot tevekameran
han är kanske elva år
han kraxar medan han hulkar och gråter
"snälla farbror, hjälp mig, min pappa
ligger där borta och han är sprängd i bitar"

på den andra kanalen
sitter pissråttan Ulf Ekman
och blajar om att Gud alltid är god

men utanför mitt fönster gråter himlen
och låter sina tårar rulla
längs trottoaren

på den tredje kanalen
pågår den spännande tävlingen
Canada´s Master Chef

på den fjärde kanalen
intervjuas en kriminell gängledare
en amfetaminchimpans som påstår
att det bara är ett jobb bland andra
att hota människor

men utanför mitt fönster gråter himlen
och låter sina tårar rulla
längs trottoaren

på den femte kanalen
berättar en israelisk sjuksköterska
att hon beökte en palestinsk terrorist
på ett sjukhus
och försökte förstå honom
men hon stod inte ut
när han sa
att det var riktigt att spränga en buss
med trettio människor på väg till jobbet
i bitar

men utanför mitt fönster gråter himlen
och låter sina tårar rulla
längs trottoaren




Fri vers (Prosapoesi) av Olle the Bulldog/Olle Ekman
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-11 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Olle the Bulldog/Olle Ekman
Olle the Bulldog/Olle Ekman