Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stensegel

En sten. En vanlig grå sten.

En bit bark från en tall

En möjlig barkbåt?

Men vem täljer barkbåtar nuförtiden?

En vän ställde den upphittade stenen på barkbiten

som förvandlades till en barkbåt med segel av sten

 

Helt absurt

Men kanske ändå inte...

En omöjlighet

En orimlig konstruktion

Obalanserat!

 

Men ändå...

En båt av bark med segel av sten...

En farkost som trotsar rimligheten i det vi anser möjligt

Men som metafor då?

 

Tja, varför inte?

Om stenen vore lätt som pimpsten

och barkbiten tillräckligt bred

skulle vinden visst kunna skjuta den

framåt

 

Det här kanske är en påminnelse om

att vi inte ska avfärda alla infall som inte verkar

normala

 

Att fantasin inte har några gränser

Att poesin ofta har en underliggande inneboende visdom

som endast glimtar fram när vi kombinerar orimligheter med

omöjligheter

 

När vi vänder allt upp och ner

När vi går på vatten och äter luft till

middag

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-13 19:49



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Roligt att se dig här igen, med dina välformulerade funderingar. Nästa gång jag går på vatten ska jag tänka på att det är självklart och ren poesi
2015-08-13

  lodjuret/seglare VIP
Om stenen var förhäxad så den fick båten att sjunka så var den ändå oskyldig, trots att jag hört att stenar simmar illa. Flyta bör de heller inte klara, såvida det inte var en pimpsten, som skulle pimpa båten.
2015-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström