Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min son Allan

Min son Allan
har tagit med sig sin familj
och flyttat in i munhålan
hos en drake

Hans uppgift är att
hålla rent från karies
och reglera syretillförseln
då draken sprutar eld

Han får leva som kung Midas
i en upphöjd position
på en främmande plats
med ett krävande arbete

Jag läser i tidningen om drakar
i främmande länder
som sprutar eld mot stål
för att skrämmas smälta och äga

Jag tänker på min son
hur jag bar honom som baby
och följde honom till skolan
och att han berättade saker för mig

Jag tänker på att han har en son och en dotter
som han bar på då de var små
och han följer dem till skolan
och lyssnar till deras berättelser

Jag tänker att de är mina barnbarn
och han är mitt barn
och att vi inte är tillsammans
för att han är så framgångsrik





Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-08-16 09:43



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Ungarna växer upp får egna familjer och skapar sina egna liv.
Det sista stycket går in som en tagg i mitt föräldrahjärta.



2015-08-16

    ej medlem längre
Intressant betraktelse över den klyfta som uppstår mellan generationerna. Vad beror den på? Jag har noterat den och funderat över den. Finns svaret i sista raden av din dikt?
Nej jag tror mer på att detta är generellt. Att vuxna barn får ett eget liv... och fjärmar sig från sina föräldrars liv. Lösningen tror jag ligger i att vi äldre ser klyftan som naturlig och lever vårt egna liv. "man skall överge sin fader och sin moder och hålla sig till sin hustru"
2015-08-16

  Blomma-Stjärna VIP
Faderstankar, ja, inte annorlunda än vad vår generations föräldrar många gånger tänkte
;-)
- fast högskoleutbildning och medföljande konkurrens är väl
vanligre
idag


2015-08-16
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP