Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Samtal med läkaren om Mammas sjukdom


DÖDEN DÖDEN

 

Opersonligt tilltal

invecklade meningar

understrukna

 

med svart tuschpenna

 

uttryckte allvaret

i det som väntade

under sjukdomens förlopp

 

plågsamma väg mot döden

 

ingen sanning

med modifikation

bara krass verklighet

 

vars klor rev drömmar itu

 

om lugn och ro

ett annat liv med rosor

utan törnen

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-08-18 17:58



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Blir rädd ska skaffa dödspiller till mig. en stor burk tänker jag ibland. så sjukt att veta så kliniskt hur sjuk man är men inget ord om ömheten som kan ges.
2015-08-19

  Lars Hedlin
Känslan berör inom
2015-08-19

  bittemi VIP
Svårt när det mänskliga mötet saknas i svåra situationer. Dina ord berör.
2015-08-19

  M.Eta
Vill inte höra sanningen, lyssnar med öronlappar på glänt! Hoppas hoppas i det längsta !
2015-08-18

  Valter Örn VIP
Man kan ju förstå att läkare måste stålsätta sig för att orka med att se allt lidande, men de behöver ändå tänka på att vara positiva och inge hopp och förtröstan. Det tycker jag ingår i läkarrollen.
2015-08-18

    ej medlem längre
Nakna kalla ord...den varma medmänskliga empatin saknas...
2015-08-18

  Marita Ohlquist VIP
Och livet delas in i två halvor.
Före och efter samtalet.
Känner igen mig i din text.
2015-08-18

    ej medlem längre
Rader som berör mig inom ...
2015-08-18

    Dan Myrbeck
Väldigt tungt besked.

Men ibland är trots allt
sanningen bäst.
2015-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP