Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnat de fritidsfiskare som tycker det är ok att använda kastspö mot vassen för att fånga gammelgäddan


När sjöjungfrun räddar fåglarna


När sjöjungfrun räddar fåglarna
står mänskligheten med skammen
utan att ana något
för den ser inte hennes arbete

Inte heller har den en aning om
hur farlig den själv kan vara
för fåglar såväl som småkryp
när den vistas på stigar och stränder

*

Ett rev hade fastnat i vassen
med krok, lina, sänke och bete
Hon såg det, och vredgades tillräckligt
för att trotsa var fara som doldes

skar sig illa mot ting i vattnet
nådde likväl med simhudshänder
ända fram, och järnkroken fastnade
för alltid i hennes medvetande.



16/8 2015




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lena Söderkvist VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-18 10:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP