Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
igår dog en ung man


Till Max

ligger i sängen
du cirklar
är en sol av färger luktärtsröda rosa krasse
i solens mitt ditt ansikte
imorgon ska jag trösta din mamma
han blev 25 år
överjävligt säger hon i telefonen
min kära sover djupt brevid
öppen mun andas häftigt, du springer i drömmen genom smärtan
när man levt samman så länge som oss
hör man skillnad på andningen

...

trösta mamma och pappa säger ansiktet
jag är så ledsen
jag var tvungen att gå
färgerna dallrar
hela natten är han hos mig
pojken och unga mannen
starkast och full av liv fick du ett epilepsianfall och dog.

lyssnar på din sol som lyser i mörkret




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-08-18 12:43



Bookmark and Share


  i af apa
man får lyssna
på solen...

starkt
tragiskt
2015-08-24

    Lena Söderkvist VIP
Vilken hemsk smärta!
2015-08-19

  Sommarina VIP
Djupt sorgligt , som gör ont att läsa. 25 år, då när livet inte ska slockna.
2015-08-18

    ej medlem längre
odödlig
det är livet
+
2015-08-18

  Marita Ohlquist VIP
Berör mitt inre!


2015-08-18

  lodjuret/seglare VIP
Glädjen måste då ändå fås att ligga i att han bidrog med något under sin livstid om än den blev något för kort.
Tankarna går till alla dessa unga som en känt själv, var släkt med eller i vilket fall ansåg på sitt sätt tillhörande familjen, den inre kretsen.
2015-08-18

  Lars Hedlin
texten stark och berör!
2015-08-18

    ej medlem längre
Ärevördigt.
2015-08-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Berörande och tragiskt när en ung människa dör. Din text är så fin och kärleksfull.
2015-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP