Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägbryte utan autobahn


Det doftar fukt och liv. Damm yr på vägen, söker in mellan och mot allting. Fastnar i svettig hud. Klistrar mot hår. En ursprungsresa. Hon böjer sig ned över orden. Följer varje reflektion, varje komma. Detta är en kvinna hon förstår. Kampen mot formen och de färdigskurna svaren. Ansvaret hon aldrig kan förklara så att någon begriper det. Formulerat av en annan. Vid pausen tar hon vägen förbi. Lägger ord vid ord om dem som gick innan och det tysta språk hon vet hon bär men inte alltid förmår att förstå. Hon vet det kommer mera och i skäret, med näsan i det. Glädjer hon sig till nästa last.




Prosa (Kortnovell) av AgnesP
Läst 237 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-19 13:59



Bookmark and Share


  Nanna X
Stark närvaro i vägdammet!
2015-08-20
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP