Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text 1406


OCH DU ÄR I NUET EN STUND

 

Så gammal

du blev

på en vecka

 

i sjukhussäng

talar demens 

med morfin

 

blandar bilder

från barndom

veckan som gick

 

kallar mig

andras namn

men inte mitt

 

maten för du

långsamt

mot munnen

 

plötsligt

skärps blicken

blir kristallklar

 

synpunkter

på dagens

galna politik

 

rinner som

vatten

ur din mun

 

precis som förr

i våra

diskussioner

 

och du är i nuet en stund




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-08-23 17:20



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Berörande och lärorik skildring.
2015-08-24

  Lars Hedlin
Starkt nära och i beröring
2015-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Får mig att tänka på mor!
Kommer ihåg hur glad jag blev när vi , för varje liten stund, fick kontakt med varandra.
2015-08-23

  M.Eta
Jobbigt för de anhöriga, de drabbade lider nog inte så mycket . Fint skrivet
2015-08-23

    ej medlem längre
Nära nakna ord om ett tillstånd som är så svårt att stå bredvid och uppleva.
2015-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP