Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Värde

när ditt värde mäts i sociala sekiner
blir problemet väldigt snabbt ett nytt
hur är växlingskursen mellan ny och gammal valuta?

hur är din dagsnotering, lille vän?
skriver några ord på sociala nätverk kanske?
väntar du på likes och tummen upp?

klickar om igen på uppdatera!
din tid rinner ut!
värdemätare i antal klick!

men egentligen är det ett annat värde som växlas
det är din tid, kära du
det är din tid som förbrukas

så betalar du med din dyrbara tid
och ropen skalla på varje arbetsplats om kortare tid!
för att du behöver mer tid att betala din sociala sekin

stackars de som har introverta sociala talanger
nöjda med att vifta med tårna i ullstrumpor
och läsa Jane Austens samlade verk

här har vi kanske den nya underklassen
fattig på nya tidens valuta
men som kanske vinner i livskvalitet

men förändringen är enorm och monumental
gilla, likes och tummen upp
ju färre desto mindre värd!




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 587 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2015-08-24 16:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
inte mycket till gestaltning här, mest tyckeri á la just de inlägg som den trubbiga udden vänds mot. tänk om det ändå var rimmad pentameter eller något som gav tyckeriet finess...
2015-09-02

  Blomma-Stjärna VIP
en av de nöjda - som viftar med tårna i ullstrumporna ----- ler och gillar och eftersom jag brukat applådera för dem jag kommenterar, ger jag applåder med (och hoppas du överser med att det är emot textens anda)
2015-08-26

  Cugel
Gillas och för att demonstrera mitt gillande avstår jag från att trycka på "Applåd" det vore emot textens anda.
2015-08-24

    ej medlem längre
Det här var mycket klokt komprimerat i några få rader.
2015-08-24

  Skogsmullen
Imponerande, väldigt stark text och så sjukt aktuell!
2015-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP