Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bostadsrättsförening

Kajor
överallt
kajor

lätta att
älska 
och hata

trippar
på gräs
och på gata

flyger
flaxar
och stannar

gör hallt
i träd
på tak
i dikt

kajor
mina närmsta
grannar

tar tillvara
allt av vikt

för att umgås
och prata
sin kajdialekt

självklara
som vore vi 
släkt

men jag slog 
dövörat
till

gjorde mig
blind för vad
kajor vill

städade
tanken
kliniskt
ren

från varje
gråsvart fläck

mitt hem
är min borg

mitt hjärta
av sten

men saknaden
slog mig
i däck

drev mig mot
otröstlig
sorg

jag såg...

kajornas
väsen

ångrade
allt

låt dom
va kvar
mot de gröna
gräsen

insåg
att kajorna
har 

sin egen 
innersta
mening

innanför 
gråsvart
kostymering

sin egen
bostadsrättsförening

kajor
överallt
kajor




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 219 gånger
Publicerad 2015-08-25 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren