Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tänker sörjer äcklas gråter är som jorden jordens tankar täcket.


Störst av allt är barnet

Jag öppnar mig, alla små dörrar i min myllrande hud.
Hans huvud är så litet skärt, är du redan tillbaka....
Bäddar mjukt i djupet. Klättrar ned i mörkret lägger gräs och mossa.
Lägger lindar lägger lindar samlar fjun hela dagarna.
Bäddar dödens bädd där kroppen ska somna och bli jord.


Är du redan här?
Nyss sprang du snabbast av alla.
Hoppar och skrattar gör dina ben.

Jag vill inte omsluta ditt vilda skratt i min sorgmantel
se dig singla ensam över på andra sidan
in i tystnaden
vi blir alla upplösta i tusen bilder sedan tusen åter...
jag vill att du ska vara den samma, alltid
bara så.


Jorden gråter
lejonen gråter
föräldrarna gråter
alla och allt gråter
barn ska aldrig aldrig ligga i en grav på kyrkogården.

Jag reder dig en annan plats
stampar hugger rent långt bort från konstiga religiösa riter.

Här är rent och öppet
här i mig du ska vila.








Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-08-26 15:42



Bookmark and Share


  Maud Louise
Så ont det gör att läsa din text, vet ju precis vad du upplever o känner - tyvärr. Mycket fint skrivet
2015-10-27

  Lars Hedlin
Mycket bra i känsla som berör
2015-08-27

    ej medlem längre
Du letar och finner ditt sätt att sörja. Gott.
2015-08-27

  Måna N. Berger
Så sorgligt och ändå så ljust.
2015-08-27

  i af apa
mycket
vacker sorgmantel,
som en blomma...
2015-08-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som väcker tankar och känslor!

Fantastiskt slut på texten

Här är rent och öppet
här i mig skall du vila"

2015-08-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar berörande prosa i sorgmantel.
2015-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP