Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Intighetens ordlösa tal

Ingenting har inget att säga, ingenting må där vandra i träskmarker och bland skogiga dalar, ingenting må tänka, ja! här trivs min intighet. Men ingenting har inget att säga till de som önskar framtid och begär forna minnen, till de som önskar yttra förbannade ord och åter beskriva det mest självklara. Ty bland allt som är finns även det som inte är, såsom brytpunkten mellan kropp och skugga. I tystnaden finns varken straff eller gåva, för ingenting har den att ge. Händer utan piska eller paket, huvud utan mun och mun utan tunga. Stum skall den tiga in i döden och där försvinna in i en allt djupare tystnad.




Fri vers (Prosapoesi) av nadja maria
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-28 00:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nadja maria
nadja maria