Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kompass

Spekulationen byggde hus
till logikens stora glädje
borstade dammet av byxorna
och blåste ett litet hål av luft
i alla kunders hjärtan

Brun utan sol
blev en räddning
för sommarens tonårspanik
frihetens lätta mantel
och skönhetens borg

Kung Midas erbjuds sittplatser
på alla kommunala fordon
gravida och gamla
går längre bak i vagnen

Nästa hållplats heter Förvirring
Spårvagnsföraren har lagt
sin mössa i knät
och spejar oroligt i backspegeln
efter mänskliga reaktioner




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-30 04:54



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
du speglar den nya tidens anda med den gamla tidens aldrig vikande humanism och solidaritet!
- och hur annars, frågar jag mig själv, kan nutidens kapitalism och kris, speglas - som en fest som går i topp för att sedan falla ned platt som en pannkaka?
2015-08-30

  Mats Edin VIP
Gillar särskilt slutet
2015-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP